Ροδόπη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Νυμφαίας

0
146

Ροδόπη: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Νυμφαίας

Άμεσα και στο αρχικό της στάδιο αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νυμφαίας Κομοτηνής. Επιχείρησαν 66 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 Ε/Π και 3 Α/Φ.

Ουσιαστική ήταν η συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Κομοτηνής καθώς με την εξάπλωσή της θα κινδύνευαν άμεσα οι οικισμοί: Πάνδροσος και Καρυδιά. Καίρια στη θετική έκβαση της πύρινης μάχης η εναέρια κατάσβεση της φωτιάς με δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από την Καβάλα, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη.

Την δική του συμβολή είχαν και άλλοι δύο Δήμοι της Ροδόπης, ο Δήμος Αρριανών και ο Δήμος Ιάσμου. Ο Δήμος Ιάσμου ο οποίος απέστειλε προς βοήθεια τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων και ο Δήμος Αρριανών έστειλε το πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου του.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Ροδόπης και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Το κατά τόπους ανακριτικό γραφείο, καθώς και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr