Πόσο επικίνδυνα για την υγεία είναι τα αιωρούμενα σωματίδια μετά τις πυρκαγιές – Ποια συμπτώματα μας «ειδοποιούν» (video)

0
54

Πόσο επικίνδυνα για την υγεία είναι τα αιωρούμενα σωματίδια μετά τις πυρκαγιές – Ποια συμπτώματα μας «ειδοποιούν» (video)

Στην επικινδυνότητα για την Υγεία των αιωρούμενων σωματιδίων μετά τις πυρκαγιές αναφέρθηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6» η πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος, γιατρός Δημόσιας Υγείας Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείο «Σωτηρία» Στ. Τσικρικά.

Όπως εξήγησε, η αιθαλομίχλη που υπάρχει λόγω των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί ένα «εκρηκτικό κοκτέιλ». Επισήμανε δε ότι θα ήταν καλό όσοι βρίσκονται σε περιοχές επιβαρυμένες από τον καπνό, να απομακρυνθούν εφόσον είναι εφικτό. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, συνίσταται το σφράγισμα των παραθύρων / καμινάδων στο σπίτι.

Η κ. Τσικρικά εξήγησε ότι είναι απαραίτητη, επιπλέον, η χρήση συγκεκριμένης μάσκας από τους κατοίκους στις επιβαρυμένες περιοχές. Εναλλακτικά, πρέπει να χρησιμοποιείται διπλή χειρουργική μάσκα.

Μίλησε ακόμη για την ευαισθητοποίηση και ετοιμότητα στην οποία πρέπει να βρίσκονται οι κάτοικοι των επιβαρυμένων περιοχών. Εξήγησε ποια συμπτώματα, όπως η δύσπνοια ή ο βήχας, πρέπει να κινητοποιήσουν τον ασθενή προς την άμεση επικοινωνία με τον γιατρό.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr