ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – «Να δοθεί παράταση στην αναστολή» (βίντεο)

0
50
ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – «Να δοθεί παράταση στην αναστολή» (βίντεο)

Να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το ίδιο ζήτησε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από την ΠΟΕΔΗΝ

Με στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη (26/08), η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει την αναστολή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των συνεπειών του στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Η ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3, καλώντας στις 11 το πρωί σε συγκεντρώσεις: Στην Αττική έξω από το Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στην περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Στις διαμαρτυρίες συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι, καθώς εκτός των άλλων, αυτοί θα… πληρώσουν το μάρμαρο από τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, ενώ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ή όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης θα βγουν σε αναστολή. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ζητάει παράταση για να πεισθούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, το ίδιο έπραξε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

«Η δημόσια Υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση»

Να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, προειδοποιώντας ότι αν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.

Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε χρέος της ομοσπονδίας και της κοινωνίας να στηρίξει «τους λίγους εναπομείναντες συναδέλφους» λέγοντας ότι «πετιούνται στον δρόμο χωρίς μισθό» ενώ επί 19 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σώζουν ασθενείς, τηρούν τα μέτρα «αλλά φοβούνται να εμβολιαστούν».

Στηλίτευσε την αναστολή αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναστολών και κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις για αντικαταστάσεις με τρίμηνες συμβάσεις. Πρόσθεσε ότι ήδη καταρτίζονται σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων.

«Τελικά θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και οι ασθενείς», τόνισε ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις.

ΕΚΑΒ: Ο πρόεδρος των εργαζομένων ζητά χρόνο να πείσει τους διασώστες να εμβολιαστούν

Όπως αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος κάνει έκκληση να μην γίνει η αναστολή καθώς ήδη στο ΕΚΑΒ υπάρχει πρόβλημα.

«Στην Αττική, έχουν εμβολιαστεί στο 85% οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Ξεκινήσαμε τον Γενάρη με ένα ποσοστό 40%, και εν μέσω καλοκαιριού, φτάσαμε στο 85%. Από εκεί και πέρα δεν περισσεύει κανένας διασώστης» σημείωσε στο Mega και υπολόγισε τους ανεμβολίαστους σε 1.140-1.150 άτομα.

Τζανάκης: Η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί

O καθηγητής πνευμολογίας Nίκος Τζανάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αρνητική στάση που κρατά η ΠΟΕΔΗΝ και τις απειλές που δέχεται, μιλώντας στην «ΕΡΤ».

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε «καλά θα κάνει η ΠΟΕΔΗΝ να λάβει υπόψη το 85% των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί και όχι το 15%. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας που πηγαίνει ενάντια στην πλειοψηφία είναι η ΠΟΕΔΗΝ. Θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά και να αφουγκραστεί τη θέληση των νοσηλευτών που έχουν εμβολιαστεί», χαρακτηρίζοντας εν γένει τη στάση της ως «οξύμωρη και ανεξήγητη».

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – «Να δοθεί παράταση στην αναστολή» (βίντεο)

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – «Να δοθεί παράταση στην αναστολή» (βίντεο) Πηγή dikaiologitika.gr