«Κλειστόν» για ανεμβολίαστους – Τι ισχύει για εστίαση, γήπεδα και γυμναστήρια από τις 13/9

0
12
«Κλειστόν» για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για εστίαση, γήπεδα και γυμναστήρια από τις 13/9

Αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, με την επίδειξη σχετικού πιστοποιητικού και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, θα είναι οι κλειστοί χώροι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για το διάστημα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 θα ισχύσουν μέτρα υποχρεωτικής διάγνωσης Covid-19 για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Ειδικότερα, σε όλους τους κλειστούς χώρους θα εισέρχονται πλέον μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες συμπολίτες μας. Το μέτρο ισχύει και για τους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Στα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται με την επίδειξη αποτελέσματος rapid test αντιγόνου το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν. Το μέτρο αυτό ισχύει και για τα κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά γυμναστήρια. Στα γήπεδα, επίσης, θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι. 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα μα γνωρίζει αν οι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.

«Κλειστόν» για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για εστίαση, γήπεδα και γυμναστήρια από τις 13/9

«Κλειστόν» για ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για εστίαση, γήπεδα και γυμναστήρια από τις 13/9 Πηγή dikaiologitika.gr