Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από Κοντοζαμάνη, Μαγιορκίνη και Παπαευαγγέλου

0
12
Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από Κοντοζαμάνη, Μαγιορκίνη και Παπαευαγγέλου

Live η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Βασίλης Κοντοζαμάνη, Γκίκα Μαγιορκίνη και την Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Πέμπτη 26 Αυγούστου και ώρα 18:00, από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου η οποία αναφέρθηκε στα κρούσματα σήμερα από τον ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια τόνισε ότι οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αρχίζουν να αφορούν και πάλι ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας, ενώ 31 είναι οι νεκροί κατά μέσο όρο κάθε μέρα από κορονοϊό.

Παράλληλα είπε πως οι ασθενείς είναι σε συντριπτικό ποσοστό ανεμβολίαστοι και ζήτησε από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν ενόψει της μετάλλαξης Δέλτα που έιναι πιο μεταδοτική.

Ενώ ζήτησε από τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τους εφήβους υπενθυμίζοντας πως οι εμβολιασμοί αυτοί στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Δείτε LIVE:

{https://www.youtube.com/watch?v=XL0JquvXnFA}

Στο τραπέζι η τρίτη δόση εμβολίου για όλους

Υπό συζήτηση φαίνεται πως βρίσκεται το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τρίτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό, με βάση τα όσα δήλωσε γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως «Η τρίτη δόση συζητείται ευρύτερα και για όσους έχουν ξεκινήσει νωρίτερα τον εμβολιασμό τους. Η Επιτροπή εξετάζει τα δεδομένα και θα υπάρξει απάντηση σύντομα. Ισχύει για όλες τις κατηγορίες και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε επιχειρησιακά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Θα δώσουμε την ακριβή ημερομηνία για την τρίτη δόση».
Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από Κοντοζαμάνη, Μαγιορκίνη και Παπαευαγγέλου

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό από Κοντοζαμάνη, Μαγιορκίνη και Παπαευαγγέλου Πηγή dikaiologitika.gr