Εικόνες που σοκάρουν: Ληστές έδεσαν ομήρους στις οροφές αυτοκίνητων ως ανθρώπινες ασπίδες (video)

0
50

Εικόνες που σοκάρουν: Ληστές έδεσαν ομήρους στις οροφές αυτοκίνητων ως ανθρώπινες ασπίδες (video)

Όσα διαδραματίστηκαν σε πόλη της Βραζιλίας ξεπερνούν όσα συνήθως βλέπουμε σε ταινίες δράσης στον κινηματογράφο. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του σάιτ της Daily Mail, ληστές τραπεζών έδεσαν ομήρους στο εξωτερικό τμήμα των αυτοκινήτων τους ως ανθρώπινες ασπίδες κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας επιδρομής σε πόλη της Βραζιλίας που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Συγκεκριμένα, περίπου 20 ληστές οπλισμένοι με πολυβόλα, βόμβες και drones φέρεται ότι έκαναν έφοδο σε τρεις τράπεζες στο κέντρο της πόλης Araçatuba, 290 μίλια από το Σάο Πάολο, ξεκινώντας γύρω στα μεσάνυχτα.

Οι επιδρομείς επιτέθηκαν στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και έκλεισαν δρόμους προς την πόλη χρησιμοποιώντας καμένα αυτοκίνητα για να σταματήσουν την άφιξη των δυνάμεων, πριν απαγάγουν ντόπιους για να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Όπως μεταδίδει το BBC,  αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πάνω από 50 ανθρώπους που πήραν μέρος στη ληστεία, μπλοκάροντας δρόμους με καμένα αυτοκίνητα και τοποθετώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε όλη την πόλη.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων δύο πολίτες και ένας ληστής, μετέδωσαν βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ενώ δύο άτομα συνελήφθησαν.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ο δήμαρχος της Araçatuba, Dilador Borges, είπε ότι η αστυνομία αναγκάστηκε να υποχωρήσει υπό τον φόβο απώλειας ζωών πολιτών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του κέντρου της πόλης, αλλά η τύχη των ομήρων είναι ασαφής. Δεν είναι επίσης ξεκάθαρο πόσα χρήματα έκλεψαν, ενώ και ο ακριβής αριθμός των ομήρων παραμένει άγνωστος.

www.ertnews.gr

Πηγή ertnews.gr