Μπόρις Τζόνσον: «Θα εργαστούμε με τους Ταλιμπάν – Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ»

0
4
Μπόρις Τζόνσον: «Θα εργαστούμε με τους Ταλιμπάν - Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα θα εργαστεί με τους Ταλιμπάν, εάν χρειαστεί, εφόσον οι ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν το Αφγανιστάν.

Παράλληλα ο κ. Τζόνσον υπερασπίστηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ που δέχεται πυρά για τη διαχείριση της κρίσης.

«Αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες είναι ότι οι πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης για το Αφγανιστάν, το να εργαστούμε με τους Ταλιμπάν, φυσικά εφόσον χρειαστεί, θα συνεχιστούν», είπε ο Τζόνσον σε ΜΜΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες Αφγανοί σε απόγνωση έχουν συρρεύσει αναζητώντας διαφυγή από τη χώρα, είναι «λίγο καλύτερη».

Η βρετανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε την απομάκρυνση 1.615 ανθρώπων από το Σάββατο, μεταξύ αυτών είναι 399 Βρετανοί υπήκοοι και οι συγγενείς τους, 320 μέλη του προσωπικού της πρεσβείας και 402 Αφγανοί.

Ερωτηθείς εάν εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών του Ντόμινικ Ράαμπ, του οποίου η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση σχετικά με την ανταπόκρισή του στην κρίση, ο Τζόνσον απάντησε: «Απολύτως».

Μπόρις Τζόνσον: «Θα εργαστούμε με τους Ταλιμπάν - Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ»

Μπόρις Τζόνσον: «Θα εργαστούμε με τους Ταλιμπάν - Λίγο καλύτερη η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ» Πηγή dikaiologitika.gr