Γκέι φιλιά σε διαφημίσεις: Ρώσος εισαγγελέας κατά των Dolce & Gabbana

Eισαγγελέας στη Ρωσία ζήτησε οι διαφημίσεις του οίκου Dolce & Gabbana στο Instagram, όπου ζευγάρια ιδίου φύλου φιλιούνται, να απαγορευτούν στη χώρα, μετά την καταγγελία ενός βουλευτή σχετικά με αυτές, έγινε γνωστό από το γραφείο του εισαγγελέα. Ο Μιχαήλ Ρομανόφ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος United Russia και βουλευτής στη Δούμα, κατέθεσε την καταγγελία σχετικά με τις διαφημίσεις, που έχουν αναρτηθεί υπό το @dolcegabbana, ανέφερε το γραφείο Τύπου των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης. Τα δύο σύντομα διαφημιστικά σποτ αποτελούσαν μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας του ιταλικού οίκου μόδας με τον τίτλο «Love is Love», για την περίοδο πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμες στη Ρωσία, όμως ένας νόμος του 2013 απαγορεύει τη διάδοση της «προπαγάνδας σχετικά με τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις» μεταξύ των νεαρών Ρώσων. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τη νομοθεσία, υποστηρίζοντας ότι βοηθάει στην αύξηση της κοινωνικής εχθρικότητας προς την ομοφυλοφιλία. Οι Dolce & Gabbana δεν θέλησαν να σχολιάσουν την υπόθεση.

Γκέι φιλιά σε διαφημίσεις: Ρώσος εισαγγελέας κατά των Dolce & Gabbana

Προπαγάνδα υπέρ των μη παραδοσιακών σχέσεων

Στις 14 Μαΐου, το γραφείο Τύπου των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης έκανε γνωστό ότι ο εισαγγελέας είχε καταθέσει αίτημα με το οποίο ζητούσε να απαγορευτεί στη Ρωσία μία από τις διαφημίσεις των Dolce & Gabbana στο Instagram, όπου πρωταγωνιστούσαν δύο κορίτσια που φιλιόντουσαν. Σε μια ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου επισημαίνει ότι στο αίτημα διαπιστωνόταν πως το βίντεο «περιέχει πληροφορίες που απορρίπτουν τις οικογενειακές αξίες και κάνουν προπαγάνδα υπέρ των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων». Χθες, το γραφείο Τύπου πρόσθεσε πως το αίτημα απαγόρευσης του εισαγγελέα περιλαμβάνει μια δεύτερη φωτογραφία στο Instagram των Dolce & Gabbana, όπου διακρίνονται δύο νεαροί άνδρες να φιλιούνται. Εντούτοις, όπως σημειώνει, το αίτημα του εισαγγελέα δεν έχει προχωρήσει ακόμη, διότι δεν έχει εκπληρώσει ορισμένες προϋποθέσεις, μεταξύ άλλων το να παράσχει έγγραφα που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Νεότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα γίνουν γνωστές στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γκέι φιλιά σε διαφημίσεις: Ρώσος εισαγγελέας κατά των Dolce & Gabbana

ΠΗΓΗ