Γονατίζουν ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka και Stradivarius

0
7
Γονατίζουν ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka και Stradivarius

Η ιδιοκτήτρια των Zara, Inditex, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη έκαναν βουτιά 70% το 2020, και διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. Ευρώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που κράτησε κλειστά τα καταστήματα.

Τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 53% στα 435 εκατ. ευρώ με πωλήσεις 6,3 δισ. ευρώ καθώς οι περιορισμοί στις αγορές επανήλθαν σε ισχύ στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, σύμφωνα με την εταιρία.

Στις 8 Μαρτίου, περίπου το 15% των καταστημάτων της σε όλο τον κόσμο παρέμεναν κλειστά λόγω των περιορισμών για την COVID-19, ανέφερε η Inditex σε ανακοίνωση. Έξι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν τριμηνιαία καθαρά κέρδη 602 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 24 αναλυτών τα καθαρά κέρδη για το σύνολο του έτους προβλέπονταν στο 1,3 δισεκ. ευρώ.

Η ισπανική εταιρία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που διαθέτει 6.829 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις το 2020 μειώθηκαν κατά 28% από πέρυσι στα 20,4 δισεκ. ευρώ, με την απρόσμενη αύξηση κατά 77% των διαδικτυακών πωλήσεων να αντισταθμίζει μόνο εν μέρει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Η εταιρεία λιανικής, ωστόσο, αναμένει βελτίωση τον επόμενο μήνα, καθώς εκτιμά ότι το 100% των καταστημάτων της θα ανοίξουν. Εκτός από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές που βρίσκονται τώρα σε lockdown, τα έσοδα της ενισχύθηκαν κατά 2% την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Πηγή: Πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Reuters

Γονατίζουν ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka και Stradivarius

Γονατίζουν ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka και Stradivarius Πηγή dikaiologitika.gr