Πήραν άριστα στην… «Έκθεση»

0
32

Αν είσαστε από αυτούς που τους αρέσει ο κινηματογράφος και έχουν… πρόγραμμα, σημειώστε πως αύριο (Τρίτη, 8 Οκτωβρίου) στις 18.45 δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χάσετε την ταινία, η οποία θα προβληθεί από το COSMOTE HISTORY (διαθέσιμη δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS).

Η ταινία μικρού μήκους «η έκθεση» αφορά στον σχολικό εκφοβισμό και δημιουργήθηκε από τους μαθητές Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μαζί με τους καθηγητές τους. Πρόκειται για ταινία μυθοπλασίας, που εξετάζει το πάντα επίκαιρο θέμα του μπούλινγκ και τη σιωπή (συνενοχή) γύρω από αυτό.

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Αντώνης Ψύρης, Διευθυντής Γυμνασίου και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα τόνισε:

« Η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας, μέσα από την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, απελευθερώνει δημιουργικές ικανότητες και αναδεικνύει τη σημασία της πολύπλευρης καλλιέργειας τους. Στο σχολείο μας η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται εδώ και χρόνια -στο πλαίσιο μιας παράδοσης, που έχουμε δημιουργήσει- για την προσέγγιση διαφόρων θεμάτων, μέσα από την οπτική του κινηματογράφου.

Τα οφέλη που προκύπτουν για τους μαθητές μας είναι πολλαπλά, με σημαντικότερο -ίσως- την ευαισθητοποίησή τους, μέσω της Τέχνης, στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα της εποχής. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί επιπλέον ένα ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και γενικότερα εναντίον της βίας σε όλες τις μορφές της.

Το μήνυμα όμως αυτή τη φορά στέλνεται από τους ίδιους τους μαθητές, που αποτελούν και τους πρωταγωνιστές της σχολικής ζωής. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Μόνο η αφύπνιση και ενεργοποίηση των ίδιων των μαθητών μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου».

Η σκηνοθεσία είναι του Καθηγητή Εικαστικών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Θοδωρή Χρυσικού, σε σενάριο δικό του και του Συντονιστή Γερμανικών, Βασίλη Τάτση.