“Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης”

0
31

«Απόψε στέλνουμε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ας μη βιάζονται οι πρίγκιπες να επιστρέψουν στο θρόνο. Ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη», είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, κάνοντας λόγο για παρουσία του κόσμου που θυμίζει άλλες εποχές.

«Η μεγάλη ανατροπή της Κυριακής είναι πρώτα απ’ όλα θέμα συνείδησης», είπε ο Αλ. Τσίπρας και ζήτησε να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά «τι έζησε ως το 2014 και πως είναι η χώρα σήμερα, ελεύθερη από τα δεσμά του ΔΝΤ, των δανειστών, και να συγκρίνει με ψυχραιμία και με λογική, να κρίνει» και «να φέρει στην κάλπη έναν ακόμη που θέλει να ζήσει καλύτερα σε αυτό τον τόπο».

«Συζητάμε με κάθε πολίτη, είτε είναι αριστερός είτε είναι δεξιός, είτε είναι κεντρώος», είπε και τόνισε πως «την επόμενη Κυριακή βάζουμε Πρώτα τη ζωή μας. Πρώτα την Ελλάδα. Πρώτα τον άνθρωπο. Και γυρίζουμε το παιχνίδι».

«Θέλουμε, επίσης, μια Ελλάδα που θα δίνει ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλους, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη, καλά δημόσια νοσοκομεία και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καλά Δημόσια σχολεία και ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δε θα αφήνει κανένα στο περιθώριο, με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή», «μια Ελλάδα που κανείς δε θα μπορεί να την απειλεί.

Και κανένας σήμερα δεν μπορεί να μας απειλήσει, ούτε στο Αιγαίο ούτε στη Κύπρο, γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ, με πιο ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο».