Στάση εργασίας των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου την Πέμπτη

Πανελλαδική στάση εργασίας προκήρυξε για αύριο το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου κατά τις τελευταίες τέσσερις ώρες της πρωινής βάρδιας και τις πρώτες τέσσερις ώρες της απογευματινής βάρδιας κάθε υπαλλήλου.

Το Σωματείο ζητά αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου, πληρωμή όλων των υπερωριών των εργαζομένων, άμεση ενίσχυση του προσωπικού του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου και αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου, η στάση εργασίας προκηρύχθηκε ως απάντηση στην επείγουσα έκκληση των εργαζόμενων στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Σάμου, οι οποίοι σε επιστολή διαμαρτυρίας τους προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου και τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου κάνουν λόγο για σωματική και ψυχική εξουθένωσή τους, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο εργασίας και «αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε πολλές ώρες πέραν του ωραρίου μας στην προσπάθειά μας να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις». Την ίδια ώρα περιγράφουν ανεπάρκεια των χώρων εργασίας, έλλειψη βασικών υλικών, «άθλιες» συνθήκες υγιεινής, και εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Ασύλου με πόρτες που δεν κλείνουν, σκουριασμένα κιγκλιδώματα που αποτελούν πηγή μόλυνσης, «καθώς και μια σιδερένια γέφυρα που μετά βίας στέκεται στη θέση της, στην οποία, μάλιστα, τραυματίστηκε την προηγούμενη βδομάδα μία συναδέλφισσά μας».

Οι εργαζόμενοι στο Περιφερειακό Γραφείο της Σάμου προχωρούν σε στάση εργασίας και δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση του Γραφείου με προσωπικό, ενώ μέχρι τότε σημειώνουν ότι θα εργάζονται τις προβλεπόμενες ώρες και όχι πέραν του ωραρίου τους.

Τέλος, δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα των εργαζομένων στο Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Αμυγδαλέζας για βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.