Σενάριο συνωμοσίας το σχέδιο «Πυθία»

0
33

Δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και της εφημερίδας «Τα Νέα», υποστηρίζουν πως υπάρχει έγγραφο της ΕΥΠ το οποίο διαψεύδει τα περί σχεδίου «Πυθία» κατά Καραμανλή. Σύμφωνα με αυτό, ξένοι πράκτορες είχαν ως στόχο τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού.

Στα πρωτοσέλιδα των δύο εφημερίδων, αποκαλύπτεται πως ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, έχει αποστείλει έγγραφο, σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που είναι επίσης αρμόδιοι, στο οποίο αναφέρει ότι η υπόθεση «Πυθία» ουδέποτε υπήρξε.

Την Παρασκευή 19/04/2019 ξεκινάει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υποτιθέμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει να παραστεί ως πολιτική αγωγή παρά το γεγονός ότι πριν από δυο χρόνια ενημερώθηκε ότι η υπόθεση αυτή πολύ απλά δεν υπήρξε.

«Κανείς δεν αναρωτήθηκε τότε», όπως σημειώνει η Εφημερίδα των Συντακτών, «πως ήταν δυνατόν η φρουρά του Καραμανλή να μην έχει καταλάβει ότι επί μέρες δεκάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Καραμανλή όπου κι αν πήγαινε και πως οι επίδοξοι δολοφόνοι δεν έγιναν αντιληπτοί όπως και τα όπλα και τα εκρηκτικά τα οποία υποτίθεται ότι είχαν.

Βιβλίο του Ζεράρ Ντε Βιλιέ; Του Τζέιμς Μποντ; Περιπέτεια του Θανάση Βέγγου ως πράκτορα 000; Πιθανότατα το τελευταίο. Γιατί όπως και να το κάνεις δεν μπορεί 20 Ρώσοι πράκτορες να κάνουν βόλτες στην Αττική και στα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία χωρίς να τους καταλάβει κανείς».

Ήταν 13 Ιανουαρίου 2009 όταν ξεκίνησε η υπόθεση «Πυθία» με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης 53 που υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Παραλήπτης ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος στον οποίο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής από το σπίτι στο Μαξίμου, δηλαδή από την Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής και με την χρήση τηλεχειριστηρίου να γίνει έκρηξη.