«Έλα να παίξουμε μαζί»

Η Μαριάννα Λαγουμίδη έχει αφιερώσει τη ζωή της στα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, είναι η δημιουργός του i-paidi.gr, μιας πλατφόρμας μέσα από την οποία η ίδια αλλά και άλλοι αξιόλογοι συνεργάτες της, προσφέρουν τις γνώσεις τους σχετικά με το θέμα.

Ενημερώνουν τους γονείς και γίνονται οι ίδιοι εργαλείο στα χέρια τους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους και να τα οχυρώσουν, απέναντι σε μια κοινωνία που έχει συνηθίσει να βάζει «ταμπέλες». Που το διαφορετικό το θεωρεί αυτόματα… προβληματικό.

Η Μαριάννα Λαγουμίδη, μέσα από την προσπάθεια της να κάνει τη ζωή των παιδιών με ΔΕΠ-Υ πιο εύκολη έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Έλα να παίξουμε μαζί». Ένα βιβλίο στο οποίο οι γονείς μπορούν να βρουν 52 παιχνίδια και δραστηριότητες για να παίξουν παρέα με τα παιδιά τους.

Είμαστε σίγουροι πως η επιτυχία θα είναι ανάλογη με κάθε άλλη ενέργεια της φίλης Μαριάννας.

Λίγα λόγια για το βιβλιο:
Τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα) συχνά χαρακτηρίζονται «άτακτα παιδιά» που δεν προσπαθούν όσο χρειάζεται.

Ας σταματήσουμε να πιστεύουμε πως αυτά τα παιδιά δεν προσπαθούν, γιατί προσπαθούν πολύ περισσότερο από εμάς. Αγαπητοί μας γονείς. Το βιβλίο που κρατάτε θα το χρησιμοποιήσετε με το παιδί σας μια ολόκληρη χρονιά.
Αποτελείται από 52 παιχνίδια και δραστηριότητες, όσες και οι εβδομάδες του έτους.

Αυτό σημάνει ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζεται μια βδομάδα, πέντε συνεχόμενες μέρες. Aναλυτικές οδηγίες θα σας βοηθήσουν για τον τρόπο εκτέλεσης των παιχνιδιών και των δραστηριοτήτων.

Έτσι, σιγά σιγά, να είσαστε σίγουροι πως η δημιουργικότητα, η συγκέντρωση και η επινοητικότητα θα ενισχυθούν στο παιδί σας.

Να θυμάστε πάντα πως η ΔΕΠ-Υ δεν είναι μια επιλογή των παιδιών αλλά ένας δύσκολος αγώνας που με την κατάλληλη βοήθεια, βγαίνουν καθημερινά νικητές.

Συγγραφέας: Μαριάννα Λαγουμίδη
Εικονογράφιση: Χριστίνα Τσιχριντζή
Εκδόσεις: Γρηγόρη