Απολύσεις 50 ατόμων κάνει το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

0
21

Την απόλυση 50 εργαζομένων από την υπηρεσία σίτισης στο Μαρούσι ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, καθώς οι υπηρεσίες θα δοθούν πλέον σε εργολαβική εταιρεία. Το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και συνδικαλιστές του κλάδου σε οργάνωση του αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει περιοδείες στα κτίρια του Ιατρικού Κέντρου.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:
«Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Είναι ένας από τους μεγαλύτερους μονοπωλιακούς ομίλους στην Ιδιωτική Υγεία. Η κλινική του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι παρουσίασε το 2017 κύκλο εργασιών περισσότερο από 164 εκ. ευρώ ξεπερνώντας όλες τις ιδιωτικές κλινικές.

Εργαζόμενοι: Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Ιατρικού Κέντρου έχουν υποστεί μεγάλες μισθολογικές μειώσεις, κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων (ωράρια – άδειες κλπ.). Συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες απόλυτης εντατικοποίησης. Όλα αυτά έχουν επιβληθεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης.

Τις τελευταίες μέρες η εργοδοσία του Ιατρικού Κέντρου ανακοίνωσε τις απολύσεις 50 συναδέλφων από τις υπηρεσίες σίτισης στην κλινική στο Μαρούσι. Οι απολύσεις γίνονται τώρα στο όνομα της ανάπτυξης. Ανακοινώθηκε ότι οι υπηρεσίες της κουζίνας δίνονται σε εργολαβική εταιρεία, για να μετατραπεί ο χώρος της κουζίνας σε χειρουργικές αίθουσες που θα καλύψουν τον αυξημένο όγκο εργασίας.

Η αλήθεια είναι μία. Οι αναδιαρθρώσεις γίνονται για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος για να αυξηθεί κι άλλο η κερδοφορία. Είναι σίγουρο ότι οι αναδιαρθρώσεις θα επεκταθούν σε άλλα τμήματα, σε άλλες μονάδες και θα αφορούν πολύ περισσότερους εργαζόμενους. Η επιδίωξη των εργοδοτών είναι πάντα η φτηνή εργατική δύναμη τόσο σε συνθήκες κρίσης, όσο και σε συνθήκες ανάπτυξης.

Η εργοδοσία στηρίζεται στους νόμους των μνημονίων που υπέγραψαν και στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις. Νόμοι που επιτρέπουν απολύσεις, δουλειά χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα. Η “δίκαιη ανάπτυξη” και η “υγιής επιχειρηματικότητα” τσακίζουν τώρα τις ζωές των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι έχουμε το Σωματείο μας, την οργάνωσή μας. Έχουμε τη δύναμη να μπλοκάρουμε τις απολύσεις, να επιβάλουμε όρους εργασίας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

Συνάδελφε στο Ιατρικό Κέντρο,
Το Κλαδικό Σωματείο είναι δίπλα σου. Στηρίξου στο Σωματείο – στη Δύναμή σου. Να δώσουμε τη μάχη οργανωμένα και αποφασιστικά. Χωρίς αναστολές και δισταγμούς.

Παλεύουμε: Να μη γίνει καμία απόλυση. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματείου του Κλάδου να στηρίξουν έμπρακτα τους συναδέλφους στο Ιατρικό Κέντρο».

Πηγή: imerodromos.gr