Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Αμυράς

0
13

Την ανεξαρτητοποίησή του και την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς. Η ανεξαρτητοποίηση του σημαίνει τη διάλυση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, αφού πλέον έχει  τέσσερις βουλευτές και όχι πέντε, όπως απαιτείται. Τυπικά, οι όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούνται ανεξάρτητοι. Ουσιαστικά αυτό μεταφράζεται στο γεγονός πως το Ποτάμι δεν θα έχει στην Βουλή τα προνόμια κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Γιώργος Αμυράς δημοσιοποίησε την επιστολή αποχώρησης από το Ποτάμι στο twitter, όπου εξηγεί και τους λόγους: «Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό θέμα», αναφέρει ο Γιώργος Αμυράς και προσθέτει πως ευχαριστεί τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάστηκε, εκφράζοντας την ευχή «οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Μετά τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, από το Ποτάμι, και την ανεξαρτητοποίηση οι βουλευτές του Ποταμιού είναι οι εξής: Σταύρος Θεοδωράκης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός.