“Η Δυτική Αττική είναι η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα”

0
153

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας για την εγκληματικότητα που κυριαρχεί στη Δυτική Αττική, παραδέχτηκε πως είναι “η πιο προβληματική περιοχή στην Ελλάδα από πλευράς εγκληματικότητας και παραβατικότητας”.

Μάλιστα, ο κ. Τόσκας ανέφερε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM“: “Έχω επισκεφτεί αρκετές φορές τη Δυτική Αττική, έχουν γίνει σοβαρές ενέργειες για μείωση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας αλλά όποιος νομίζει ότι σε 24ώρες ή σε ένα χρόνο, σε δύο χρόνια θα λυθεί το θέμα της και ξαφνικά τα παιδιά θα πηγαίνουν σχολείο και θα υπάρξει σοβαρή ενασχόληση επαγγελματική και όχι με τα ναρκωτικά κάποιων ανθρώπων, θα πει ψέματα”.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε τις κινήσεις που κάνει το υπουργείο για να λύσει αυτά τα προβλήματα με αστυνομικούς που μπαίνουν σε περιοχές που δεν έμπαιναν καθόλου: “Έμπαιναν τα περιπολικά και έφευγαν πετροβολημένα και σπασμένα. Λοιπόν, τώρα μπαίνουν τα περιπολικά, μπαίνουν οι αστυνομικοί, γίνονται πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αλλά όποιος πει ότι εκεί έχει γίνει μια περιοχή σαν όλη την υπόλοιπη Αθήνα θα πει ψέματα”.

Τέλος, υποστήριξε πως ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Μενίδι η κατάσταση θα εκτονωθεί: “Η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, ακριβώς για να αποφευχθούν και αντιδικίες και περιστατικά άλλα που δε θέλουμε. Πιστεύω θα ηρεμήσει η κατάσταση. Από τους Ρομά έχουν απομακρυνθεί κάποιοι από την περιοχή γιατί φοβούνται, όμως πιστεύω ότι θα ηρεμήσει η κατάσταση. Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί στην περιοχή”.