Υπόθεση Παπαδήμου: Ο φάκελος ελέγχθηκε από τα μηχανήματα της Βουλής

0
111

Νέες πληροφορίες από τις έρευνες για την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου επιβεβαιώνουν τελικά ότι ο φάκελος που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο συνοδούς του είχε περάσει από τα μηχανήματα X-ray της Βουλής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κάμερες διαχείρισης πληροφορίας και κάμερες ασφαλείας στον χώρο παραλαβής της αλληλογραφίας για έλεγχο επιβεβαιώνεται η κατάθεση του αρχιφύλακα, συνοδού ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που λάμβανε στο σπίτι του ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε αυτό το υλικό, αποτυπώνεται ο ίδιος να έχει πάει κανονικά στη Βουλή για τον έλεγχο της αλληλογραφίας και διαψεύδονται οι διαρροές από το φρουραρχείο της Βουλής περί του αντιθέτου. Πλέον, γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι δεν πήγε καλά σε αυτόν τον έλεγχο.

“Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι” αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του κ. Παπαδήμου και συνεχίζει: “Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα”.