Μπανγκλαντές: Δύο νεκροί, ζημιές σε χιλιάδες σπίτια από τον κυκλώνα Μόρα

0
94

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές εξαιτίας του κυκλώνα Μόρα που πλήττει τη χώρα και έχει προκαλέσει ζημιές σε χιλιάδες σπίτια, ενώ έχει αναγκάσει 450.000 ανθρώπους από τις παράκτιες περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο κυκλώνας έπληξε το νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, μεταξύ των πόλεων Τσιταγκόνγκ και Κοξ Μπαζάρ, στις 06:00 το πρωί (τοπική ώρα). Εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα 135 χιλιομέτρων την ώρα, ξεριζώθηκαν δέντρα, με αποτέλεσμα ένας άνδρας και μία γυναίκα να σκοτωθούν στην Κοξ Μπαζάρ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρχές έχουν προσφέρει καταφύγιο στους 450.000 κατοίκους της περιοχής, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Αρχικά υπήρχαν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όμως τελικά ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς η καταιγίδα δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν.

Αξιωματούχος της κοινότητας των Ροχίνγκια, που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τις διώξεις εναντίον τους στη γειτονική Μιανμάρ, έκανε λόγο για υλικές ζημιές στους καταυλισμούς προσφύγων στην περιοχή Κοξ Μπαζάρ, όπου ζουν περίπου 300.000 μέλη της μειονότητας. “Περίπου 20.000 κατοικίες στον καταυλισμό προσφύγων των Ροχίνγκια έχουν υποστεί ζημιές από την καταιγίδα”, δήλωσε ο Αμπντούς Σαλάμ.