“Γνωρίζουμε ποιος είναι ο δράστης”

0
147

Εμφανώς οργισμένη και βαθύτατα θλιμμένη εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες η Βρετανίδα πρωθυπουργός, για τις πρώτες δηλώσεις της μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ. “Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν κι οι αξίες μας θα υπερισχύσουν”, διεμήνυσε η Τερέζα Μέι μετά την έκτακτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Αποκάλυψε πως οι υπηρεσίες ασφαλείας και η αστυνομία γνωρίζουν την ταυτότητα του καμικάζι βομβιστή, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκαλύψουν το όνομά του. Θεωρούν ότι έδρασε μόνος του, αλλά ερευνάται κατά πόσον είχε συνεργούς και απηύθυνε έκκληση στο κοινό να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει “όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα”. “Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι”, υπογράμμισε η Μέι, καταγγέλλοντας μια “τρομερή και ανελέητη τρομοκρατική επίθεση”.