Συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ στην Ουάσινγκτον

0
103

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον από την 9η ως την 11η Μαΐου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Στις συνομιλίες τους, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Λαβρόφ θα συμμετάσχει στη διυπουργική συνεδρίαση του συμβουλίου της Αρκτικής στο Φέρμπανκς. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε επίσης σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση ΤίλερσονΛαβρόφ στην Ουάσιγκτον, στην οποία αναφέρει ότι: “Ο υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη 10 Μαΐου, για να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και διμερή ζητήματα”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι: “Ο κ. Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του θα συζητήσουν για την ανάγκη τερματισμού της βίας στην ανατολική Ουκρανία και τη διευθέτηση της κρίσης μέσω της πλήρους εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ“.