“Ο Τσίπρας έφερε το 4ο μνημόνιο για να μείνει στην εξουσία”

0
236

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νίκη Μακρόν στη Γαλλία και το γεγονός ότι δεν έδωσε καμία ψεύτικη υπόσχεση στην προεκλογική του εκστρατεία.

“Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ο Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως “πρέπει να δούμε κατάματα τις αδυναμίες της Ευρώπης” υπογραμμίζοντας πως σε μερικά ζητήματα χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη (όπως προσφυγικό και ασφάλεια) αλλά σε άλλα θέλει λιγότερη Ευρώπη (όπως η γραφειοκρατία).

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που έρχονται, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση καθώς υποστήριξε πως έφερε το 4ο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα, κυρίως στους ασθενέστερους: “Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς που κάνει τα πάντα για να γίνουν περισσότεροι. Έφεραν τέταρτο μνημόνιο για να παραμείνουν στην εξουσία και για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς. Ο κυνισμός και ο αμοραλισμός τους είναι τέτοιος που ενοχλεί ακόμα και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς”.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια και γι’ αυτό δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό”.