“Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ για την επίλυση της συριακής κρίσης”

0
98

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επίλυση της συριακής κρίσης, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ρωσική ηγεσία επαναλαμβάνει τακτικά ότι είναι έτοιμη να ανανεώσει τη συνεργασία της με την Ουάσινγκτον στο θέμα της Συρίας αλλά και γενικότερα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο κ. Λαβρόφ, σε μια συνάντηση που είχε με τον Ιορδανό ομόλογό του, κ. Αϊμάν Σαφάντι, είπε: “Πιστεύουμε ότι προκειμένου να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα (σ.σ. για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας) είναι σημαντικό να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι εκείνοι που μάχονται την τρομοκρατία στη Συρία. Εννοώ τόσο οι Αεροδιαστημικές Ρωσικές Δυνάμεις (σ.σ. η ρωσική πολεμική αεροπορία) όσο και ο συνασπισμός του οποίου ηγούνται οι Αμερικανοί“.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές αρχές ελπίζουν πως η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στην Αστάνα του Καζακστάν το διήμερο 34 Μαΐου.