Στη Γαλλία ο Τσαβούσογλου

0
135

Στο Μετς της ανατολικής Γαλλίας έφθασε το βράδυ του Σαββάτου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να συμμετάσχει σε συγκέντρωση της τουρκικής οργάνωσης για το δημοψήφισμα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Λίγο νωρίτερα,το απόγευμα του Σαββάτου οι ολλανδικές αρχές απαγόρευσαν στην προσγείωση του αεροπλάνου του στο Ρότερνταμ, προκαλώντας διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετέχει σε εκδήλωση της τοπικής πτέρυγας της Ένωσης Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές ενώ να σημειωθεί οι δημόσιες εκδηλώσεις αυτής της Ένωσης ματαιώθηκαν στη Γερμανία αλλά και την Ελβετία.

Οι αρχές αφαίρεσαν από την Ένωση την άδεια να οργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις για λογαριασμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης το προέδρου Ερντογάν εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη του τούρκου υπουργού στη Γαλλία “έγινε δεκτή από το υπουργείο των Εξωτερικών”, δήλωσε πηγή της περιφέρειας Μοζέλ. Γαλλική διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι “το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για την έλευση του υπουργού” και τόνισε ότι “το γεγονός ότι ο Τούρκος υπουργός θα μπορέσει να κάνει τη συγκέντρωσή του πηγάζει από την ελευθερία του συναθροίζεσθαι”.

Παράλληλα ματαιώθηκε η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Τούρκων Δημοκρατών Ευρώπης στην Ελβετία, Μουράτ Σαχίν.

“Η επίσκεψη του υπουργού Τσαβούσογλου στην Ελβετία, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή αναβλήθηκε”, τόνισε ο Σαχίν με ανάρτηση του στον λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.