Αντίστροφη μέτρηση για το “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου, Κλασικού και Μοντέρνου Χορού”

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στα όνειρά τους θα έχουν 480 χορευτές και χορεύτριες στο “2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σύγχρονου, Κλασικού και Μοντέρνου Χορού” που θα διεξαχθεί στις 18 και στις 19 Μαρτίου, στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών.

Τους συμμετέχοντες θα αξιολογήσουν κριτές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα έρθουν στη χώρα μας ειδικά για το Πρωτάθλημα. Το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό και στις κερκίδες του Θεάτρου θα βρεθούν εκατοντάδες φίλοι της τέχνης και του θεάματος προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Ανάμεσα στους κριτές θα υπάρχει και ο Daniel Lommel. Γεννήθηκε στο Παρίσι και οι κριτικοί τον έχουν κατατάξει μεταξύ των δέκα κορυφαίων χορευτών της γενιάς του. Υπήρξε σολίστ στα “Μπαλέτα του 20ού Αιώνα” του Maurice Béjart και το 1980 ίδρυσε στην Αθήνα το “ΑΕΝΑΟΝ Χοροθέατρο“. “Ανυπομονώ να γνωρίσω τη νέα γενιά των καλλιτεχνών που θα πάρει μέρος στους αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε εντυπωσιακές χορογραφίες και πιστεύω ότι και το έργο των κριτών θα είναι δύσκολο και ενδιαφέρον. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα διήμερα που θα πρωταγωνιστήσουν ο χορός, η μουσική και το θέαμα”, δήλωσε ο διακεκριμένος χορογράφος.

Οι αγώνες και τις δύο ημέρες θα αρχίσουν στις 11:00. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το Gala. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (17:00-19:30) και οι νικητές από κάθε κατηγορία θα παρουσιάσουν τις χορογραφίες με τις οποίες διακρίθηκαν στη διοργάνωση.