Ντε Μεζιέρ: “Δεν ξέρουμε που πήγαν τα λεφτά για το προσφυγικό”

0
153

Επίθεση στην Ελλάδα για το προσφυγικό έκανε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, καθώς σε συνέντευξη του WDRForyou δήλωσε ότι η χώρα μας δεν διαχειρίστηκε καλά την προσφυγική κρίση, ενώ τόνισε ότι δεν ξέρουν που κατέληξαν πολλά χρήματα που έδωσαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού του επισήμαναν ότι οι πρόσφυγες ζουν σε άθλιες συνθήκες και αυτός ανέφερε: “Όταν επί χρόνια λέμε σε έναν Ευρωπαίο φίλο και εταίρο ότι πρέπει να μεταχειρίζεσαι καλύτερα τους πρόσφυγες, όταν δίνουμε πολλά ευρωπαϊκά χρήματα σε αυτή τη χώρα για να υπάρξει βελτίωση και εν μέρει δεν γνωρίζουμε καν πού κατέληξαν αυτά τα χρήματα, όταν λέμε ότι θα ισχύσει και πάλι η νομοθεσία και εκείνοι δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει κάτι, τότε πρέπει να ασκήσεις και ορισμένες πιέσεις (…)”.

Για τη συμφωνία για το προσφυγικό με την Τουρκία σημείωσε: “Δεν λειτουργεί σωστά επειδή οι Έλληνες και η Ελλάδα επαναπροωθούν ελάχιστους πρόσφυγες στην Τουρκία. Παρόλα αυτά είναι ο σωστός δρόμος. Θα έπρεπε να συνάψουμε παρόμοιες συμφωνίες και με άλλα γειτονικά κράτη της Ευρώπης“.