Κοντά σε διακανονισμό 3 δισ. δολαρίων Volkswagen και ΗΠΑ

0
205

Κοντά σε διακανονισμό άνω των 3 δισ. δολαρίων βρίσκονται Volkswagen και ΗΠΑ, στο πλαίσιο διευθέτησης των αστικών και ποινικών κατηγοριών για το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών ρύπων. Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ το ύψος του διακανονισμού θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 4 δισ. δολάρια, διευκρινίζουν πηγές, οι οποίες έχουν γνώση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας θα ανακοινωθεί έως την επόμενη εβδομάδα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, συμφώνησε να καταβάλλει αποζημιώσεις 17,5 δισ. δολαρίων προς τους κατόχους των “πειραγμένων” οχημάτων, τις ομοσπονδιακές αρχές και τους συνεργάτες της.

Το φθινόπωρο του 2015, η VW παραδέχθηκε πως είχε εγκαταστήσει ένα ειδικό λογισμικό στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της, το οποίο παραποιούσε τα τεστ ελέγχου εκπομπής ρύπων. Το σκάνδαλο έλαβε γρήγορα διαστάσεις, καθώς αποκαλύφθηκε πως το συγκεκριμένο λογισμικό είχε εγκατασταθεί και στα ευρωπαϊκά μοντέλα.