Στις Βρυξέλλες για το ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς

0
121

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου το think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ως μέλος του προεδρείου, θα συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση του Κέντρου, στην ατζέντα συζητήσεων του οποίου περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

  1. Η αντιμετώπιση των αρνητικών πολιτικών τάσεων, όπως ο λαϊκισμός και ο αντί-ευρωπαϊσμός, στην Ε.Ε.
  2. Η Ευρωπαϊκή Ενωση μετά το Brexit.
  3. Οι διατλαντικές σχέσεις, μετά την εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση, εκτός του Ελληνα πρώην πρωθυπουργού,  έχουν προσκληθεί να παραστούν τα μέλη του προεδρείου του Κέντρου Wilfrend Martens κ.κ.  Χοσέ Μαρία Αθνάρ από την Ισπανία, Ζακ Σαντέρ (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν) από το Λουξεμβούργο, Βαν Ρομπέι (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) από το Βέλγιο, Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία, Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία, Γιαν Πέτερ Μπαλκενεντε από την Ολλανδία, Γιαν Κριστόφ Μπιελέτσκι από την Πολωνία, Τζον Μπράτον από την Ιρλανδία, Μίκουλας Ντζουρίντα από τη Σλοβακία, Λόρενς Γκοντζι από τη Μάλτα, Αντριους Κουμπίλιους από τη Λιθουανία και ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Βολφγκανγκ Σουσελ.

Στην αυριανή συνάντηση θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Ζοζέφ Ντολ καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ κ. Αντόνιο Λόπεθ-Ιστουρίθ.