Η κόλαση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

0
167

Μία κόλαση φαίνεται πως ζούσε ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλης Γιακουμάκης, από την ομάδα των “σκληρών” Κρητικών, όπως, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μέσα από βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Ιωαννίνων.

Στο εδώλιο για την υπόθεση θα καθίσουν,  πρώην διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης, η καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαπέτρου, καθώς και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για τρεις μήνες η ζωή του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν μία κόλαση, καθώς καθημερινά οι ομάδα των Κρητικών τον βασάνιζε στο δωμάτιο 212 της Γαλακτοκομικής ή στους διαδρόμους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι της σχολής, ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του φοιτητή, δεν έκαναν τίποτα και δεν τιμώρησαν κανέναν.

Ως ηθικόςς αυτουργό στην περίπτωση συγκάλυψης ενός εκ των οκτώ σπουδαστών κατηγορεί η Δικαιοσύνη τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που φέρεται ότι έκανε τηλεφωνικώς παρέμβαση στον διευθυντή της σχολής υπέρ του νεαρού.

Από τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2014, καθημερινά του έκλειναν το νερό του μπάνιου την ώρα που το χρησιμοποιούσε, τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά ενώ κινούνταν στους χώρους της εστίας και τον χτυπούσαν καταφρονητικά, με σφαλιάρες στον σβέρκο, αιφνιδιάζοντάς τον από πίσω. Μία μέρα τον είχαν κρεμάσει από το παράθυρο του διαδρόμου του δευτέρου ορόφου της εστίας της σχολής.

Ένας από αυτούς άλλη φορά, “γκρέμισε” τον άτυχο νεαρό με κλοτσιές από τις σκάλες και ενώ ήταν κάτω συνέχιζε να τον κλωτσάει. Το ίδιο χρονικό διάστημα η ομάδα των “σκληρών” τον κλείδωσε με τη βία σε ντουλάπα στο δωμάτιο 210 και τον εξανάγκασε να τραγουδάει διάφορα τραγούδια, κάθε φορά που του πετούσαν κέρματα.