Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)

Τι θα λέγατε να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη -τόσο βαθιά που κινδυνεύει να τρυπήσει” και να αποκτήσετε ένα από τα ακριβότερα ζώα του πλανήτη; Σπάνια δείγματα φυσικής ομορφιάς δηλαδή που τινάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς στον αέρα, λειτουργώντας πια ως σύμβολα πλούτου και χλιδής!

Μιλάμε για ζώα που χρειάζονται καραβιές χρημάτων όχι μόνο για να αποκτηθούν αλλά και για να διατηρηθούν στη ζωή. Η ανθρώπινη υπερβολή ως γνωστών, καρτελάκια τιμών δεν κοιτάζει. Γι’ αυτό και κάποιοι δαπανούν περιουσίες μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους . Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή αυτή η τρέλα να λάβει δια νόμου τέλος!

Είμαστε φιλόζωοι, αλλά είμαστε πιο πολύ της λογικής “σώσε ένα ζωάκι που θα βρεις αδέσποτο ή σε καταφύγιο”, παρά “πλήρωσε μια περιουσία για να έχεις σκύλο με σπέσιαλ τρίχωμα”. Αυτά είναι τα 10+1 πιο ακριβά ζώα στον κόσμο. Κοστίζουν από μερικές χιλιάδες ευρώ μέχρι εκατομμύρια. Οι λόγοι εξηγούνται παρακάτω:

Τουκάν: 4.000-8.000 ευρώ

mmimnaexxpenss1

Το πανέμορφο εξωτικό πουλί με το φαντασμαγορικό ράμφος προέρχεται από τροπικά μέρη της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ενώ είδη του ζουν και στην Καραϊβική. Εδώ βέβαια η τσουχτερή τιμή δεν εκπορεύεται από τη σπανιότητα του είδους, καθώς τα τουκάν παραείναι δημοφιλή. Όσο πιο χρωματιστά είναι τα φτερά και το ράμφος του, τόσο η τιμή παίρνει τον ανήφορο.

Κερκοπίθηκος Ντε Μπράζα: 5.500-8.000 ευρώ

mmimnaexxpenss2

Ένας από τα πλέον κοινά πιθηκοειδή που ζουν στην αφρικανική ήπειρο διαθέτει μεγαλοπρεπή γούνα και έχει καταλάβει τα βαλτοτόπια της Κεντρικής Αφρικής. Το αξιολάτρευτο πιθηκάκι έχει μετατραπεί τελευταία σε status symbol των ιδιωτικών ζωολογικών κήπων των λίγων και εκλεκτών, γι’ αυτό και το κυνηγάμε πια εμείς οι άνθρωποι μετά μανίας. Η αιχμαλωσία του ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι, απ’ όπου πηγάζει άλλωστε και το αλμυρό της τιμής του.

Υάκινθος Μακάο: 11.000 ευρώ

Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)

Το μεγαλύτερο είδος μακάο και ταυτοχρόνως ο μεγαλύτερος παπαγάλος είναι σήμερα είδος υπό εξαφάνιση, και είναι ακριβώς η σπανιότητά του που εκτοξεύει το κόστος αγοράς του στα ύψη. Σαφώς πιο ήσυχη από τα ξαδέλφια της, η Rolls-Royce αυτή των παπαγάλων παραμένει παιχνιδιάρα, αξιαγάπητη και πανέξυπνη, κάτι που την κάνει ακραία δημοφιλή στον άνθρωπο, αποδεκατίζοντας έτσι τα σμήνη της.

Μαύρος Κακατούα: 13.000 ευρώ

Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)

Άλλο ένα σπάνιο είδος τροπικού παπαγάλου, εδώ μιλάμε για χαρακτηριστικότατο πλουμιστό μαύρο λοφίο και κόκκινα μάγουλα. Ζει στη Νέα Γουινέα και τμήματα της Αυστραλίας και μπορεί να μιμηθεί αναρίθμητες φωνές ζώων αλλά και ανθρώπινες λαλιές.

Ιαπωνικός Ελαφοκάνθαρος: 70.000 ευρώ

Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)
Με τις ιδιαίτερα μεγάλες και εντυπωσιακές δαγκάνες του, το ευρωπαϊκό σκαθάρι των πέντε εκατοστών συναντάται συχνά στην ήπειρό μας. Όχι όμως και στην Ιαπωνία, εκεί που εκτροφέας έχει βαλθεί να το κάνει ακόμα πιο θαυμαστό, τουλάχιστον σε όρους τιμής! Είναι η σπανιότητα και το περίεργο της εμφάνισής του που έχουν μετατρέψει το συγκεκριμένο υβρίδιο σε ράβδο χρυσού…

 Λιονταράκια Αλμπίνο: 110.000 ευρώ
Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)
Η σπάνια γενετική μετάλλαξη του γνωστού μας αφρικανικού λιονταριού το μετατρέπει σε αλμπίνο, με τα δείγματά του να μένουν γνωστά στην αγορά ως Panthera Leo Krugeri. Εξαιρετικά σπάνια, τα λιοντάρια-αλμπίνο δεν υπερβαίνουν τα 300 σε όλη την Αφρική, γι’ αυτό και ένα μικρό κοστίζει σαν λευκόχρυσος! Υπάρχουν εκτροφεία στη Νότια Αφρική που εκτρέφουν λιοντάρια αλμπίνο, για ζωολογικούς κήπους ή ιδιωτική χρήση, αν και η εκτροφή τους παραείναι δύσκολη και παρακινδυνευμένη.

Sir Lancelot Encore: 125.000 ευρώ

Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)
Εδώ μιλάμε για είδος που φτιάχτηκε στο εργαστήριο! Ήταν οι Nina και Edgar Otto που ξόδεψαν το παχυλό ποσό το 2008 για να κλωνοποιήσουν τον σκύλο τους έπειτα από τον αιφνίδιο χαμό του, κάτι που κατέληξε στο λαμπραντόρ Sir Lancelot Encore. Ο κλώνος κατάφερε μάλιστα να γίνει πατέρας οκτώ υγιέστατων κουταβιών, κάτι που απέδειξε ότι η κλωνοποίησή του ήταν υπερεπιτυχημένη. Οι απόγονοι αυτοί έδωσαν ζωή σε ένα νέο είδος και πωλούνται πλέον σε τιμές σαφώς υψηλότερες από το κόστος της γενετικής ανάστασης του εκλιπόντος σκύλου…

 Το πρόβατο “Deveronvale Perfection”:  387.000 ευρώ

deveronvale-perfection

Κερδίζει τον τίτλο του πιο ακριβού προβάτου στον κόσμου, αφού πουλήθηκε σε δημοπρασία για 387.000 ευρώ το 2009. Σύμφωνα με τους ειδικούς η καταπληκτική εξωτερική εμφάνιση της οφείλεται στα δυνατά μπροστινά πόδια, στο πίσω μέρος και το δυνατό κεφάλι του. Η Deveronvale Perfection μπορεί να γεννήσει μέχρι 300 αρνάκια το έτος και χιλιάδες ακόμη μέσω τεχνητής γονιμοποίησης. Κάθε ένα από τα αρνάκια κοστίζει μεταξύ 80 και 165 δολαρίων.

Θιβετιανό Μαστίφ: 465.000 ευρώ

Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)
Εδώ μιλάμε για το ακριβότερο κουτάβι που μπορείς να πάρεις στο σπίτι σου, την ακριβότερη ράτσα της υφηλίου. Ταυτοχρόνως, είναι και ένα από τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις σκυλιά του πλανήτη, καθώς το Θιβετιανό Μαστίφ είναι πράγματι πελώριο! Φύλακας τρομερός και πανάρχαιη ράτσα στην καταγωγή της, το μαντρόσκυλο του Θιβέτ έχει το επιπλέον προσόν (για τον άνθρωπο πάντα) να μη διαθέτει τη χαρακτηριστική μυρωδιά που συναντάμε σε κάθε άλλο είδος σκύλου. Σύμβολο πλούτου πλέον, ο γίγαντας των Ιμαλαΐων πιάνει ακόμα και εκατομμύρια σε αντίστοιχες δημοπρασίες.

Miss Missy: 955.000 ευρώ

mmimnaexxpenss9

Η αξιαγάπητη αγελαδίτσα του Καναδά είναι και επισήμως το πιο ακριβό βοοειδές του πλανήτη από το 2009. Πρωταθλήτρια και διασημότητα στην πατρίδα της, όλοι ήθελαν να την υιοθετήσουν, γι’ αυτό και κάποιος έδωσε ένα εκατομμύριο σχεδόν για να την πάρει σπίτι του. Τα αχτύπητα γονίδια της τρίχρονης αγελάδας χρησιμοποιούνται ήδη για τη βελτίωση του είδους της.

Green Monkey: 12,7 εκατ. ευρώ

Τα 10+1 ακριβότερα ζώα του κόσμου (pics)

Όχι, δεν είναι πιθηκάκι, είναι άλογο και μάλιστα το ακριβότερο ζώο του κόσμου! Το άλογο κούρσας αγοράστηκε από την Demi O’Byrne σε ηλικία δύο ετών για να φέρει τα πάνω κάτω στις ιπποδρομίες. Απόγονος πρωταθλητών, ήταν το πεπρωμένο του να τρέχει σε κούρσες, κάτι που εκτόξευσε την τιμή του στα ύψη σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Έλα όμως που το πανάκριβο άλογο δεν κέρδισε ποτέ ιπποδρομία! Κι έτσι τον Φεβρουάριο του 2008 συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα.