Στον Alpha το υλικό από τη διαδικασία των αδειών με εντολή εισαγγελέα

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ροζαλία Λάλλη, εξέδωσε εντολή να παραδοθεί το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, στους εκπροσώπους του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, κάνοντας δεκτό το αίτημα του σταθμού.

Ο καθηγητής, Πάνο Λαζαράτος, εκπροσωπώντας τον Alpha, προσέφυγε στην Εισαγγελία, η οποία έκρινε ότι πρέπει “να χορηγηθούν τα αιτηθέντα από τη ΓΓΕΕ, λόγω συντρέχοντος εννόμου συμφέροντος αφαιρουμένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων”.

Ο Alpha, έχει ήδη ζητήσει το υλικό που καταγράφηκε κατά τις 66 ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού, με προσφυγές του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη ΓΓΕΕ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με το αιτιολογικό του, ζητά τις καταγραφές των καμερών, προκειμένου να στηρίξει και να θεμελιώσει τους ισχυρισμούς του “περί αντισυμβατικής συμπεριφοράς” της εταιρείας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την οποία ο Alpha, όπως αναφέρει στις προσφυγές του, έχει, ήδη, καταγγείλει στα αρμόδια όργανα με στόχο την αποβολή της εταιρείας Σαββίδη “και εξ’ αυτού του λόγου την ακύρωση της δημοπρασίας”.