Ιστορική απώλεια 8%

0
204

Το ξεκίνημα των Ευρωπαϊκών αγορών κατέγραψε μία “βαριά” απώλεια άνω του 8% των τραπεζικών μετοχών, σπάζοντας έτσι το φράγμα των 10 ευρώ για την Deutsche Bank. Όλη αυτή η αναστάτωση προκλήθηκε από την είδηση ότι 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους , γεγονός που προκάλεσε μαζικές ρευστοποιήσεις στη μετοχή της τράπεζας.

Η διοίκηση της τράπεζας εξέδωσε άμεση ανακοίνωση, τονίζοντας ότι “η κεφαλαιακή της θέση παραμένει ισχυρή”, ενώ θέση για την πρωτόγνωρη πτώση της μετοχής, πήραν και αρκετοί ξένοι οικονομικοί αναλυτές.

Συγκεκριμένα ο Τζέιμς Γουντς, στρατηγικός αναλυτής της Rivkin Securities στο Σίδνεϊ, ανέφερε πως “η τράπεζα σίγουρα επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα και την πτώση. Το γεγονός ότι είναι η Νο1 τράπεζα με το μεγαλύτερο συστημικό ρίσκο παγκοσμίως, αυτό αρκεί”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Κρις Γουίλερ, αναλυτή στην Atlantic Equities LLP, ο οποίος υποστήριξε ότι “πρόκειται για θέμα εμπιστοσύνης. Αυτό συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. Το σκεπτικό ότι μπορεί η Deutsche Bank να μην τα πάει και τόσο καλά, οπότε γιατί να αφήσω τα κεφάλαιά μου εκεί;”.