“Διαδικασία πρότυπο ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες”

0
184

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε διαδικασία πρότυπο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερώνοντας σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι αντιλαμβανόμαστε βεβαίως ότι ήταν δύσκολη για τους διαγωνιζόμενους αλλά αποδείχθηκε ότι έτσι έπρεπε να γίνει για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου και έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας.

Όπως σημείωσε, είναι μια πρωτοβουλία, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Έλληνες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του τιμήματος, τόνισε ότι “όλους μας εξέπληξε θετικά”. Επίσης τόνισε  ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες, ενώ κατέληξε εκτιμώντας ότι και οι καινούργιοι σταθμοί θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπογράμμισε ότι παρότι το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Προέδρου, ανήκει στην αρμοδιότητά του να υπενθυμίσει ποια είναι η αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, τώρα, πλέον, που υπάρχουν οι οριστικές άδειες.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Παυλόπουλος, το Σύνταγμα στο άρθρο 15 παρ. 2 κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης.

Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ και έκανε λόγο για το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων όσοι αναλαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη αποστολή-λειτουργία τέτοιων ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μία επιχείρηση αλλά για μία μεγάλη αποστολή.