“Τα Εξάρχεια παραδίνονται στο έγκλημα”

0
187

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, μίλησε για την έλλειψη αστυνόμευσης στους δρόμους της Αθήνας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εγκληματικότητα και η διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ο κ. Καμίνης σημειώνει ότι “άλλοτε η παρουσία της Αστυνομίας είναι υπερβολική και άλλοτε είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, και αυτό το λέω ανεξαρτήτως από υπουργούς, γιατί το θέμα δεν προέκυψε σήμερα”.

Αναφέρει πως έφτασε μέχρι την πλατεία Κάνιγγος η διακίνηση ναρκωτικών και προσθέτει: “Δεν επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών μέρα-μεσημέρι, όλοι να ξέρουν τι γίνεται εκεί πέρα, οι καταστηματάρχες να τους ξέρουν έναν έναν με τα μικρά τους ονόματα τους εμπόρους, και η Αστυνομία να τους αφήνει ανενόχλητους. Το ίδιο και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και σε άλλες περιοχές. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει κάποτε”.

Το σχόλιό του όσον αφορά τα Εξάρχεια ήταν το εξής: “Μία εμβληματική περιοχή της Αθήνας παραδίδεται στο έγκλημα”. “Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε πια μεταξύ πολιτικού και κοινού εγκλήματος. Τι νόημα έχει, αν η ζωή των ανθρώπων εκεί, έχει γίνει μαρτύριο;”

Ο κ. Καμίνης ανέφερε πως το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα κληθούν και κάτοικοι της περιοχής. “Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: σε μία παραδοσιακή γειτονιά, σε μια ωραία γειτονιά αμφισβήτησης και διανόησης, σε μία φοιτητική γειτονιά, δεν επιτρέπεται αυτή η κατάπτωση”, συμπλήρωσε.