ΥΠΟΙΚ: “Δεν προέκυψε αύξηση του χρέους από την διαπραγμάτευση”

0
184

Tο υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι δεν προέκυψε αύξηση του χρέους από τη διαπραγμάτευση της περιόδου Ιανουαρίου 2015 Ιουλίου 2015, Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη βουλή για το αίτημα που καταθέτει η Νέα Δημοκρατία για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι “δεν προέκυψε αύξηση του χρέους από την διαπραγμάτευση, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος” και σημειώνουν πως “για όσους υποστηρίζουν ότι επλήγη η πραγματική οικονομία από την διαπραγμάτευση, τους παροτρύνουμε να κοιτάξουν τα στοιχεία για την ανεργία η οποία από το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι στο 24,9% από 27,3% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014“.

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Οικονομικών “όσοι καταλογίζουν στην κυβέρνηση, αυτό το κόστος των 86 δισ. ευρώ, εννοούν το συνολικό ποσό του δανείου, που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015. Υιοθετούν, δηλαδή, την άποψη ότι ολόκληρο το ποσό της δανειακής σύμβασης αποτελεί νέο χρέος”.