ΕΣΗΕΑ: “Μέτοχοι και κυβέρνηση ευθύνονται για το Mega”

Η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καταλογίζει ευθύνες στους μετόχους του Mega αλλά και στην απάθεια της κυβέρνησης για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον τηλεοπτικό σταθμό. Επίσης, καλεί σε άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι μετά τη χθεσινή 8ωρη στάση εργασίας τους, θα αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση:

“Στο “Μεγάλο Κανάλι’’ η αντιπαράθεση εκδοτικών, εργολαβικών και ενεργειακών συμφερόντων τα οποία ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., έχει πάρει τη μορφή ανοιχτής σύγκρουσης ενόψει της διεκδίκησης στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που τακτοποιεί η κυβέρνηση. Οι μεγαλομέτοχοι του Mega αφήνουν τώρα και μήνες επίτηδες απλήρωτους τους εργαζομένους, δεν δίνουν εξηγήσεις, καλλιεργούν την ανασφάλεια, δεν ανταποκρίνονται ως εργοδότες στη στοιχειώδη υποχρέωση συνάντησης και παροχής εξηγήσεων για τους ανομολόγητους σκοπούς τους, στους εργαζόμενους και τα Σωματεία.

Στην πολυετή διαδρομή τους, πρωταρχική επιδίωξή τους ήταν και παραμένει ο έλεγχος της πολιτικής ατζέντας, η προκλητική υποστήριξη μνημονιακών επιλογών, ώστε να εξυπηρετούνται διαδοχικές κυβερνητικές επιλογές, επιχειρηματικές επιδιώξεις, παιχνίδια εξουσίας με άκρατο τραπεζικό δανεισμό.

H κυβέρνηση, που επαγγέλλεται την αντιμετώπιση της διαπλοκής, παρακολουθεί με προκλητική απάθεια όλη αυτή την εξέλιξη, παρ’ όλο ότι με ορισμένους από τους μετόχους έχει πάντα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και θερμή υποδοχή -αν όχι αποδοχή- των θέσεών της, σε άλλα ΜΜΕ, που διαθέτουν”.