Τούρκος αξιωματικός έφερε σφραγίδα του ψευδοκράτους

0
546

Αναστάτωση έχει προκαλέσει δημοσίευμα της ιστοσελίδας politischios.gr, καθώς αναφέρει ότι ο ένας από τους έξι Τούρκους αξιωματικούς που έφτασαν στο νησί της Χίου εχτές το βράδυ (Κυριακή), είχε στην κατοχή του διαβατήριο το οποίο έφερε τη σφραγίδα του ψευδοκράτους.

Η είσοδός του στο νησί επετράπη κανονικά, όμως σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στο Τελωνείο του νησιού, μέχρι να αποφασιστεί από τις Αρχές αν θα γίνει αποδεκτός ή αν θα πρέπει να επιστρέψει στη Σμύρνη.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Χίου επιβεβαίωσε το εν λόγω ρεπορτάζ, ενώ στην υπόθεση φέρεται να έχει εμπλακεί και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, ο Τούρκος υπάλληλος έχει στην κατοχή του “πράσινο” διαβατήριο, λόγω της υπαλληλικής του ιδιότητας, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειαζόταν να έχει και βίζα.

Πλέον η υπόθεση έχει φτάσει στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο αποφάσισε να παραμείνει ο Τούρκος αξιωματικός στην Ελλάδα, αλλά με ένα ξεχωριστό χαρτί, σφραγισμένο από τις ελληνικές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί ουσιαστικά με άδεια εισόδου.