Κλειστό επ’ αόριστον το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών

0
782

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία που θα ξανανοίξει τις πόρτες του το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, το οποίο παραμένει κλειστό μετά από τις επιθέσεις αυτοκτονίας της Τρίτης.

“Δεν έχει αποφασιστεί πότε θα πραγματοποιηθεί η επανέναρξη των λειτουργιών του αεροδρομίου”, δήλωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

Μάλιστα, τ αεροδρόμιο των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιθεωρήσεις ασφάλειας αύριο για να επιβεβαιώσει ότι οι επισκευές που έγιναν μετά από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στην αίθουσα αναχωρήσεων είναι αρκετές. Οι αρχές είχαν ανακοινώσει το Σάββατο ότι το διεθνές αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, δεν θα ξανανοίξει πριν τη Τρίτη.

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να γίνει μια δοκιμαστική λειτουργία με 800 υπαλλήλους του αεροδρομίου για να ελέγξουν την προσωρινή κατασκευή για το check-in των επιβατών.

“Τις τελευταίες ημέρες, το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών έχει πραγματοποιήσει ενδελεχή ανάλυση της υποδομής του τμήματος του τερματικού σταθμού και των διαφόρων πιθανών σεναρίων για τμηματική επανέναρξη των δραστηριοτήτων του”, σημείωσαν οι υπεύθυνοι στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ημερομηνία επαναλειτουργίας, έστω και τμηματικής.