Γλύτωσε απ’ τη γρίπη με ένα τατουάζ

Κοιτάζοντας τους ανθρώπους τριγύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι τα τατουάζ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είναι αρκετός ο κόσμος που έχει αποφασίσει να βάλει την προσωπική του “σφραγίδα” στο σώμα του και σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο μία. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς, ότι δεν κάνει καλό για την υγεία μας. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα όμως, έρχεται να δώσει ένα λόγο για να κάνεις, σε περίπτωση που δεν έχεις κανένα.

Ο επικεφαλής της έρευνας και ανθρωπολόγος, Κρίστοφερ Λιν, μέσα από μελέτες που έκανε, ισχυρίζεται πως οι άνθρωποι που έχουν τατουάζ στο σώμα τους, έχουν λιγότερες πιθανότητας να κολλήσουν κάποιο κρυολόγημα. Πως βγήκε αυτό το συμπέρασμα;

Οι ερευνητές πήραν σάλιο από ανθρώπους που είχαν την επιθυμία να “ζωγραφίσουν” το σώμα τους πριν το κάνουν και μετά την ολοκλήρωσή τους. Αυτό που τους έκανε μεγάλη εντύπωση, ήταν η αλλαγή των επιπέδων της ανοσοσφαιρίνης Α, η οποία βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις του οργανισμού, όπως το κρυολόγημα. Ναι αλλά θα ρωτήσει κάποιος. Αυξάνονται χωρίς λόγο;

Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον κ. Λιν, ο οποίος αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια του “χτυπήματος” του τατουάζ, ο οργανισμός παράγει περισσότερα αντισώματα, καθώς το θεωρεί ως απειλή του οργανισμού. Αυτό σκεφτείτε ότι συμβαίνει σε κάθε τατουάζ που κάνετε στο σώμα μας, με αποτέλεσμα όσο περισσότερα κάνετε, τόσο αυξάνεται η παραγωγή των αντισωμάτων.

Η αναφορά μας δεν γίνεται για να προτρέψουμε τους ανθρώπους να κάνουν τατουάζ, όμως σε περίπτωση που το αποφασίσετε, σκεφτείτε ότι ίσως να βρήκατε ένα μικρόσύμμαχο” στην αντιμετώπιση της γρίπης.