“Να εκτελούνται με σφαίρες βουτηγμένες σε αίμα γουρουνιού”

0
159

Μια ακόμα απίστευτη δήλωση έκανε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Νότια Καρολίνα, υποστηρίζοντας πως για τους τρομοκράτες δεν αρκούν βασανιστήρια, όπως ο εικονικός πνιγμός, αλλά αντίθετα θα έπρεπε να εφαρμοστεί η “συνταγή του στρατηγού Τζον Πέρσινγκ”.

Ο στρατηγός Τζον Πέρσινγκ, παρόλο που ηγήθηκε των αμερικανικών δυνάμεων στην γηραιά ήπειρο κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, υπήρξε διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του πολέμου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες το 1898.

Η δράση του στρατηγού υπήρξε αφορμή για τη δημιουργία ενός αστικού μύθου, σύμφωνα με τον οποίο ο ίδιος συνέλαβε 50 ισλαμιστές μαχητές και, αφού βούτηξε 49 σφαίρες σε αίμα χοίρου, εκτέλεσε αντίστοιχο αριθμό αιχμαλώτων, απελευθερώνοντας τον τελευταίο, για να διηγηθεί το συμβάν, με σκοπό να τρομοκρατήσει επίδοξους μαχητές.

Αν και ο αστικός μύθος δεν επιβεβαιώνεται από καμία ιστορική πηγή, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα για τη στάση που πρέπει να κρατούν οι αμερικανικές αρχές απέναντι στους τρομοκράτες.