“Η κυβέρνηση γκρέμισε την αξιοπιστία της χώρας”

0
197

Ο συντονιστής Μετανάστευσης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη RealNews, αναφέρθηκε στη περίπτωση εξόδου της χώρας από τη Συνθήκη Σένγκεν, κάνοντας λόγο για οικονομικές, εμπορικές και τουριστικές επιπτώσεις.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι γκρέμισε την αξιοπιστία της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι το κόμμα της Ν.Δ. θα στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στη Σένγκεν.

“Φτάνει με τις πολιτικές του αριστερού ιδεαλισμού και της δήθεν υψηλής ανάλυσης χωρίς δράση, σχέδιο και στρατηγική. Η κυβέρνηση ανέλαβε υποχρεώσεις και δεσμεύτηκε να τις υλοποιήσει, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι την Ευρώπη δε την πιστεύουν ενδόμυχα. Το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και διεθνές και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψει σε ελληνικό και να μας κουνάει το δάχτυλο”.

Στη συνέχεια τόνισε ότι “οι όποιες οικονομικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, κυρίως την Τουρκία αλλά όχι μόνο, θα πρέπει να μπαίνουν πλέον υπό το πρίσμα της ανταποδοτικότητας στο προσφυγικό και αυτό να είναι μετρήσιμα”.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι “το θέμα δεν είναι να γίνονται εκλογές κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να φέρει εις πέρας το πρόγραμμά του. Το θέμα είναι να πειστεί η κυβέρνηση αυτή να κυβερνήσει. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα βάλει πλάτη σε μια οικουμενική κυβέρνηση-όχημα του κ. Τσίπρα για την πολιτική του επιβίωση, την ώρα που η χώρα γονατίζει”.