Διαμαρτυρίες για το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Σλοβενία

0
128

Χιλιάδες Σλοβένοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της έναρξης λειτουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων κοντά στη Λιουμπλιάνα. Η πλέον μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Οκτώβριο έλαβε χώρα ύστερα από κάλεσμα οργάνωσης και με την υποστήριξη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του κεντροδεξιού Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα με στόχο τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Το κέντρο φιλοξενίας σχεδιάζεται να δημιουργηθεί σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τη Λιουμπλιάνα. Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο “Slovenija”, συγκεντρώθηκαν στον χώρο, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, με πανό, στα οποία αναγράφονταν τα συνθήματα “κέντρο για τους πρόσφυγες, όχι ευχαριστώ” και “το καθήκον όλων των πατριωτών είναι να υπερασπίζονται την χώρα ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση”.

Οι διαδηλωτές σχημάτισαν έναν μεγάλο κύκλο μπροστά από το κτίριο όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.