Τέσσερις νεκροί στον Καναδά

0
237

Ο έφηβος δράστης της επίθεσης στο σχολικό συγκρότημα του χωριού Λα Λος της επαρχίας Σασκάτσουαν, στον Καναδά, σκότωσε και τα δύο αδέλφια του πριν πάει κι ανοίξει πυρ στο λύκειο, όπου έχασε τη ζωή της μια δασκάλα αναφέρει δημοσίευμα της Saskatoon StarPhoenix.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε κάνει λόγο, από το Νταβός της Ελβετίας όπου συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, για πέντε νεκρούς στην επίθεση. Παρ’ όλα αυτά, ανώτατη αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας, δήλωσε ότι οι νεότερες διαθέσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οι νεκροί είναι τέσσερις.

“Σε μια τραγωδία όπως αυτή, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που διαβιβάζονται ταχύτατα και αρχικά, είχαμε επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πέντε νεκροί, αλλά πλέον μιλάμε για τέσσερις θανάτους”, υπογράμμισε η Μορίν Λέβι.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ύποπτος συνελήφθη έξω από το σχολείο, καθώς έγινε και κατάσχεση του πυροβόλου όπλου που είχε μαζί του.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αεροπορικώς στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Σασκατούν, 600 χλμ. από το χωριό Λα Λος. Σύμφωνα με τη Μορίν Λέβι, ο αποκλεισμός του σχολικού συγκροτήματος ήρθη και οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς τοποθεσίες, ενώ δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων, ενώ οι καναδικές αρχές δεν έχουν δώσει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα του δράστη, ούτε έχουν κατονομάσει τον ίδιο ή τα θύματά του.