Σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο ιταλικό ποδόσφαιρο

0
315

Όπως αποκάλυψαν τα ιταλικά ΜΜΕ, άνοιξε επίσημα φάκελος για υποθέσεις φοροδιαφυγής στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τον συνολικό αριθμό των υπόπτων να είναι 64 και πολλούς εξ αυτών να αποτελούν ονόματα πρώτης “γραμμής”!

Η επιχείρηση, με την ονομασία “Fuorigioco” (σ.σ. οφσάιντ), διεξάγεται από τους εισαγγελείς της Νάπολη, με επικεφαλής τον αντιεισαγγελέα Βιτσέντσο Πισιτέλι. Η έρευνα ξεκίνησε με έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στα γραφεία της Μίλαν στις 9:30 το πρωί. Οι αρχές συνέλεξαν έγγραφα και στοιχεία, ενώ ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι ήδη έχουν επιδοθεί κλήσεις σε απολογία για φορολογικά αδικήματα.

Οι Αντριάνο Γκαλιάνι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, Αντρέα Ντέλα Βάλε και Κλάουντιο Λοτίτο είναι μερικοί από τους παράγοντες που θα βρεθούν στο μικροσκόπιο της ιταλικής δικαιοσύνης για υποθέσεις φοροδιαφυγής και έκδοσης πλαστών τιμολογίων.

Στη λίστα των υπόπτων βρίσκονται και εν ενεργεία παίκτες όπως οι Εσεκιέλ Λαβέτσι, Ντιέγκο Μιλίτο και Τσίρο Ιμόμπιλε αλλά και ο γνώριμός μας από την παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα, Κρίστιαν Τσάβες (πρώην παίκτης της Νάπολι). Παράλληλα, βγήκαν “οφσάιντ” 35 σύλλογοι που αγωνίστηκαν στις δύο κορυφαίες κατηγορίες της χώρας (σ.σ. Serie A, Serie B) στην τετραετία 2009-13.