Η FIBA των σκανδάλων

0
184

Σε απόφαση σκάνδαλο προχώρησε η FIBA, η οποία έδωσε στην Τουρκία το τελευταίο εισιτήριο για τη συμμετοχή στα Προολυμπιακά τουρνουά, παρ’ ότι δεν το δικαιούταν. Η Ιταλία, η Σερβία και οι Φιλιππίνες είναι οι χώρες που ανέλαβαν τη διοργάνωση των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα. Τα εθνικά συγκροτήματα που θα κοντράρονταν σε Τορίνο, Βελιγράδι και Μανίλα ήταν -πέραν των διοργανωτών- αυτά της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ανγκόλας, του Καναδά, της Τσεχίας, του Ιράν, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Νέας Ζηλανδίας, του Πουέρτο Ρίκο, της Σενεγάλης και της Τυνησίας.

Επειδή οι τρεις χώρες που ανέλαβαν τη διεξαγωγή του Προουλυμπιακού είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους σε αυτό μέσω του ηπειρωτικού πρωταθλήματος (όπως πχ του Ευρωμπάσκετ) το εισιτήριο τους θα έπαιρναν οι ομάδες που δικαιούνταν βάσει κατάταξης. Για τον λόγο αυτό, κλήθηκαν η Λετονία και η Κροατία, που τερμάτισαν στην 8η και 9η θέση στο Ευρωμπάσκετ, ενώ από την Ασία δικαιούταν ο Λίβανος, κάτι το οποίο είχε γνωστοποιηθεί με επίσημο έγγραφο. Αντ’ αυτού δόθηκε αυθαίρετα στην Τουρκία!

Το σκάνδαλο μάλιστα είναι πολυδιάστατο καθώς εκτός του ότι η γείτονα χώρα τερμάτισε στην 14η θέση του Ευρωμπάσκετ, βρίσκεται στην… Ευρώπη κι όχι στην Ασία, κάτι που βέβαια δεν εμπόδισε τον πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ να δώσει με το “έτσι θέλω” το εισιτήριο στη χώρα του.

Όλα τα μπασκετικά νέα στο eBasket.gr