Ξεπέρασε σε δημοτικότητα τον Σαρκοζί

0
269

Τον προκάτοχό του, τον συντηρητικό Νικολά Σαρκοζί ξεπέρασε για πρώτη φορά σε δημοφιλία από τον Ιούλιο του 2012 ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match και του ραδιοφωνικού δικτύου Sud-Radio.

Μάλιστα, το 45% των ερωτηθέντων εξέφρασε “καλή γνώμη” για τον Πρόεδρο που ανήκει στο Σοσιαλιστικό κόμμα τον Δεκέμβριο, ποσοστό αυξημένο κατά 14% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό των πολιτών που εξέφρασε “θετική γνώμη” για τον ηγέτη του κόμματος. Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι περιορίστηκαν στο 35%.

Ο Ολάντ που για μεγάλο διάστημα ήταν ο λιγότερο δημοφιλής Πρόεδρος στη μεταπολεμική ιστορία της Γαλλίας, πιστώθηκε επίσης την επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα COP21 στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά, μια άλλη δημοσκόπηση της TNS Sofres-one point κατέδειξε ότι εάν οι προεδρικές εκλογές του 2017 διεξάγονταν σήμερα, ο Ολάντ δεν θα περνούσε στο δεύτερο γύρο, καθώς θα καταλάμβανε την τρίτη θέση.