“Να μην γίνει νόμος το σύμφωνο συμβίωσης”

0
172

Την εναντίωσή του στην ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης ως νόμο του κράτους καθώς και στο ενδεχόμενο επέκτασή του για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε ο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

“Ενα τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, πρέπει να μπει στο οικογενειακό δίκαιο; Πρέπει να πάει στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους”, ανέφερε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο Mega.

Σε ο,τι αφορά την καύση των νεκρών: “Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την καύση, ωστόσο αυτό αντίκειται στα πιστεύω της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ως εκ τούτου τα αποτεφρωτήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των κοιμητηρίων”.

Καλούμενος να σχολιάσει τη σχέση του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα: “Δεν είμαι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Μπορούμε ωστόσο να κουβεντιάζουμε καλά”.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση και τα αίτιά της, ανέφερε: “Η προσφυγική κρίση θα είναι το πρόβλημα του αιώνα. Γιατί έφυγαν; Γιατί τους βομβαρδίσαμε εμείς. Η πολιτισμένη Ευρώπη τους βομβάρδισε. Τους έβγαλε από τα σπίτια τους, τους δημιούργησε αυτό το ρεύμα. Αυτοί έρχονται προς τα εδώ, πνίγονται στη θάλασσα, εμείς τους υποδεχόμαστε και τώρα πάνε προς την Ευρώπη και βλέπουν τους πασσάλους που βάζουν για να μην περάσουν. Οι ένοχοι δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ή θα τους αποκλείσουν και θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα”;.

Για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα: “Δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στο θέμα. Κάτω από το σημερινό καθεστώς θα είναι αφέλεια να τρέξουμε, χωρίς να ξέρουμε ποιος θα το διοικεί. Χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι χώρος προσευχής ή αν είναι τόπος διδασκαλίας και φονταμενταλιστικός”.