Άργησε άλλα τα κατάφερε

0
216

Πριν πέντε χρόνια, το γιαπωνέζικο διαστημόπλοιο “Ακατσούκι“, ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι, με προορισμό την Αφροδίτη. Όμως ο Ήλιος, έπαιξε στο διαστημόπλοιο, ένα άσχημο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να το παρασύρει στη βαρύτητά του και να μπει σε τροχιά γύρω από αυτόν. Σήμερα όμως η JAXA ανακοίνωσε ότι “το λάθος διορθώθηκε“.

Πλέον, το μεγάλο του ταξίδι ολοκληρώθηκε και από σήμερα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Αφροδίτη, πράγμα που χαροποίησε την γιαπωνέζικη υπηρεσία διαστήματος. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, όταν έχασε τον δρόμο του το διαστημόπλοιο, έδωσαν ένα χρονοδιάγραμμα πέντε χρόνων, ώστε να μπορέσουν να το βάλουν και πάλι, στην προκαθορισμένη πορεία του.

Επίτευγμα, που έκανε την NASA να συνεχάρη την JAXA για την επιτυχία της. Το αν όντως το εννοεί ή απλά ήθελε να πικάρει με λίγη δόση χιούμορ τους Γιαπωνέζους δεν θα το μάθουμε ποτέ. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι πλέον το “Ακατσούκι” βρήκε τον προορισμό του και μπορεί πλέον να ασχοληθεί με τον δεύτερο σε σειρά πλανήτη από τη γη, μετά τον Ήλιο.