Ο κώδικας της Google στο πιάτο σας

0
299

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προέβει η Google, καθώς ανακοίνωσε, ότι θα δημοσιεύσει τον κώδικα που χρησιμοποιεί στη γνωστή μηχανή τεχνητής νοημοσύνης, με το όνομα TensorFlow. Αυτό το πρόγραμμα “ευθύνεται” για αρκετά projects της εταιρίας, όπως για παράδειγμα, αυτό που ανιχνεύει πρόσωπα και μέρη στο Google Photos.

Είναι γνωστή η προσπάθεια της εταιρίας να βοηθήσει στην έρευνα και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, γι’ αυτό και έδωσε την ευκαιρία σε προγραμματιστές, να μελετήσουν τη γλώσσα προγραμματισμού και τους κώδικες που χρησιμοποιεί η εταιρία.

Ο CEO της Google, Σούνταρ Πιτσάι, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Μόλις πριν λίγα χρόνια, δε θα μπορούσες να μιλήσεις στο app της Google μέσα σε κόσμο και κίνηση, ή να διαβάσεις μια ταμπέλα στα Ρώσικα με το Google Translate. Τα apps μας δεν ήταν τόσο έξυπνα. Όμως, σε λίγο χρόνο έγιναν εξυπνότερα. Τώρα, χάρη στην εκπαίδευση των υπολογιστών, όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα”.

Αυτό που αναμένεται με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι πόσοι από αυτούς που θα μπουν στη διαδικασία να διαβάσουν τον κώδικα της Google, θα μπορέσουν να τον καταλάβουν, να το αξιοποιήσουν αλλά και να το βελτιώσουν.