Νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Στρασβούργο

0
271

Περίπου 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, την ώρα που εκτροχιάστηκε τρένο υψηλής ταχύτητας TGV που πραγματοποιούσε δοκιμαστικό δρομολόγιο στο Εκβερσέμ, κοντά στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Στο συρμό δοκιμών συνολικά επέβαιναν 49 τεχνικοί, ωστόσο δεν υπήρχαν επιβάτες. Μάλιστα, το τρένο πραγματοποιούσε δοκιμές σε μια νέα υψηλή ταχύτητα, η οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2016, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διεξάγεται.

Εκτός από τους δέκα ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν, 25 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και 12 σε κρίσιμη, σύμφωνα με τις αρχές.

Στον τόπο του δυστυχήματος, μετέβησαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αλέν Βινταλί και η υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Πιο νωρίς οι αρχές έκαναν λόγο για πέντε αγνοούμενους τεχνικούς, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί στα βαγόνια. Ωστόσο, η έρευνα για τον εντοπισμό τους θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη χρησιμοποίηση εκπαιδευμένων σκύλων.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έκανε λόγο για σκηνές “αποκάλυψης”, πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Ο δοκιμαστικός συρμός “εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας“, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, όμως δεν έχουν αναφερθεί ότι τα αίτια του δυστυχήματος μέχρι στιγμής.

Πρόκειται για τον πρώτο εκτροχιασμό ενός TGV (train à grande vitesse, τραίνο υψηλής ταχύτητας), ενώ  οι συγκεκριμένοι συρμοί τέθηκαν σε λειτουργία, το 1981.

Το τρένο κατέληξε σε ένα κανάλι, κάτω από μια γέφυρα, ενώ στην περιοχή έσπευσαν εκπαιδευμένοι δύτες της αστυνομίας, καθώς και ελικόπτερα αλλά και δεκάδες ασθενοφόρα προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες.